Шоколад 95% Какао

Млечен шоколад със хубава обвивка.
Шоколад 95% какао със хубава обвивка.

Изчакай, нека ти разкажа за разликата.

Приближаваш се до рафта със шоколади и виждаш шоколад 95% какао, има хубава обвивка и си казваш този ще пробвам. Изглежда интересен и секси. Да го опитаме, какво ще кажеш (сам себе си убеждаваш)?

95% от хората си мислят, че е секси и интересен, особено със тази хубава обвивка. 95% от хората ще изядът едно парче и ще се откажат. Хубава обвивка, ама от горчивите е този шоколад. Избор има, друг, по-конвенциален ще избереш.

До тук добре. Да видим по-нататък.

4% от хората ще го опитат и ще го намерят за предизвикателство. Първата хапка им е горчива, но не достатъчно. Харесва им, имат план да го поръсят със захар та да стане захаросан този шоколад. Но шоколадът знае своята цена. Няколко зрънца бяла сладост не превръщат шоколад 95% какао в сладникав млечен шоколад. Инат е този шоколад 95% какао. И ето, на. Шест месеца по-късно и едно редче изяден шоколад 95% какао се оказват твърде горчива сладост за тези 4% хора. Връщат се на млечен шоколад, достъпен е, а вкусът му е масов.

Някаква изненада? До тук не.

1% от хората са родени за шоколад 95% какао. Те знаят защо горчи и знаят, че така му е писано да бъде. Не се опитват да го поръсват с бели кристали, защото за тях прекалената сладост горчи.

Аз съм шоколад 95% какао.
А ти предпочиташ да живееш в свят на бонбониери Мерси.
В такъв свят истинският шоколад горчи.